Keindahan Susu Anugerah Allah

Menyusu anak bukan satu beban tapi satu kenikmatan. Indahnya perasaan ibu tatkala dapat menatap si permata hati dalam pelukan. Bertasbih dan mensyukuri kehadirannya. Bercakap-cakap dan mengajar anak tersebut tentang Pencipta mata, hidung dan telinganya.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, November 15, 2016

Tips meredakan sembelit selapas bersalin

Biasa ke jika tidak dapat membuang selepas bersalin?
Kira-kira 20% ibu mengalami sembelit selepas melahirkan. Tidaklah uatu perkara yang biasakan.

Di hospital, mungkin tidak rasa ingin membuang air jika anda diberikan enema ketika di peringkat awal kelahiran. Ada juga sebab lain seperti jumlah hormon progesteron yan tinggi, ubat untuk melegakan kesakitan sewaktu proses kelahiran yang boleh memyebabkan usus berfungsi lebih lemah.

Mungkin juga anda bersalin dengan bantuan forseps atan ventouse; mungkin juga disebabkan pengambilan zat besi yang berlebihan dan mengalami koyakan yang teruk semasa melahirkan.

Untuk saya, reason untuk rasa macam sembelit ketika anak sulong adalah kerana sebab yang terakhir. Ia, sebab koyakan yang teruk semasa melahirkan. Anak sulong, mabuk teruk sampai nak bersalin pun masih muntah-muntah. Seriously memang tak ada tenaga. Meneran pun tak keluar-keluar. Maka terangkatlah punggong, dan dek kerana teran tak keluar-keluar, maka doktor pun sedut anak bagi keluar. Koyak teruk.

Cuba Jangan Bimbang


Kemungkinan besar ia tidak menyakitkan anda kerana kawasan di antara faraj dan dubur mungkin terasa kebas kerana melahirkan. Melahirkan secara normal akan meregangkan saraf-saraf di dalam dan yang mengelilingi faraj. Jadi, anda mungkin tidak merasakan kesakitan itu apabila membuang air besar untuk kali pertama.

Bimbang dan perasaan takut untuk membuang akan membuatkan masalah lebih teruk. Ada yang berkongsi sehingga sebulan tidak membuang air besar. Kasihanilah perut dan usus anda. Dan yang lebih penting, sembelit akan mergangkan lantai pelvis anda. Hakikatnya, sembelit lebih mudarat berbanding jahitan terkoyak apabila membuang air besar. So mummy, jangan bimbang berlebihan ya.

Walaupun sejarah anak sulong yang teruk tu, saya mampu membuang setiap hari tanpa gagal. Alhamdulillah. Beruntung doktor tak bagitahu awal-awal yang koyakan saya sangat teruk berbanding orang lain. Doktor bagitau saya, luka tidak sembuh sepenuhnya lagi waktu 40hari berpantang. Time ni baru doktor bagitau, "orang lain 1 jarum tak habis, awak hampir 4 jarum, Aziana". No wonder la doktor suruh saya duduk di atas pelampung. So dapat tak bayangkan bertapa teruknya koyakan saya.

" Orang lain 1 jarum tak habis, tapi awak hampir 4 jarum habis, Aziana"

Tips meredakan sembelit selepas bersalin

1. Makan dan minum dengan kerap selepas melahirkan si comel anda. Bermula dengan minuman dan buah-buahan serta makanan tinggi serat. Nikmat tak terhingga jika anda dapat membuang air besar pada hari pertama melahirkan.

2. Pastikan cecair cukup di dalam badan bagi mencukupi keperluan susu untuk anda dan memudahkan proses perkumuhan.


3. Berjalan selepas bersalin, setelah berehat apa kata anda terus berjalan sedikit-sedikit tetapi kerap seperti ke toilet. Apabila anda berasa ingin membuang, teruksn niat tanpa berasa bimbang. Duduk sepenuhnya di atas tandas.

4. Duduk pada keadaan lutut sedikit tinggi berbanding peha. Posisi seakan mencangkung adalah kedudukan yang terbaik untuk membuang air besar.

5. Ambil sekeping tuala wanita yang bersih lipat dua, dan tutup kawasan perineum dari arah depan. Ini akan membuatkan anda merasa yakin bahawa jahitan anda tidak akan terbuka. Tekanan yang lembut pada perineum akan merangsang refleks yang meningkatkan ton otot di dalam dubur dan boleh membuang air besar dengan lebih mudah.

Masih tidak berjaya!


Alternatif terakhir untuk anda adalah dengan mengamalkan Ostematrix Shaklee. Ia adalah Kalsium, Magnesium dan vitamin D dalam kuantiti yang mengikuti keperluan harian anda. Boleh membantu masalah sembelit dan kesihatan usus serta tulang.

Apa yang berlaku di dalam kolon anda?. Kalsium bergabung dengan hempedu yang berlebihan dan lemak yang terurai untuk membentuk sabun tidak larut yang tidak berbahaya, yang dikeluarkan bersama-sama dengan najis anda. Ini membantu memastikan usus anda bersih.


Julap lembut iaitu magnesium, dapat anda membantu mencegah sembelit dengan cara merehatkan dinding usus. Ia menormalkan ketegangan pada dinding kolon dan membolehkan tindakan peristalsis biasa. Magnesium juga bertugas untuk menarik air yang mana, lebih banyak air di bawa ke dalam usus. Air di dalam kolon mampu membuatkan najis anda lebih lembut dan memudahkan proses membuang air besar.
Berminat nak cuba Ostematrix? Boleh hubungi saya atau order terus di sini.

Baca juga: Ostematrix


*****
Health is Wealth

Aziana
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Shaklee Puncak Alam, Shaklee Bandar Seri Coalfields, Shaklee Ijok dan kawasan berdekatan
*****






Monday, November 14, 2016

Supermoon 14 November 2016 adalah yang terbesar dalam kurun 70 tahun.

Teruja sangat nak melihat fenomena Supermoon malam ni. Hanya 18 tahun akan datang ia bakal berlaku lagi kalau kita terlepas menyaksikannya malam ni. Ambil peluang makan malam awal ye malam ni. Lepas tu boleh kita menikmati kebesaran dan kekuasaanNya.



Fenomena Supermoon adalah satu fenomena astronomi di mana Bulan akan berada di kedudukan paling hampir dengan Bumi (perigee) pada jam 07:24 malam dan seterusnya berada pada fasa penuh atau purnama pada jam 09:54 malam. Kejadian ini dikenali sebagai Bulan Penuh Perigee bagi ahli astronomi dan istilah ‘supermoon’ di kalangan masyarakat umum. Fenomena ini boleh dilihat pada 14 November 2016. Keadaan Bulan di kedudukan perigee ketika fasa purnama ini menyebabkan Bulan kelihatan seolah-olah lebih besar dari keadaan biasa. 

Supermoon dari luar angkasa
Bagaimanapun saiz fizikal Bulan sebenarnya tidak berubah sama sekali. Fenomena supermoon telah berlaku pada 6 Mei 2012, 23 Jun 2013, 10 Ogos 2014 dan 28 September 2015. Bagaimanapun kejadian kali ini merupakan supermoon yang berada pada jarak paling dekat dengan Bumi sejak 68 tahun. Maka rakyat Malaysia perlu mengambil kesempatan ini untuk menyaksikannya kerana ianya dijangka berlaku 18 tahun akan datang.


Supermoon yang bakal berlaku sebentar lagi adalah sangat istimewa kerana Supermoon yang terbesar dalam kurun 70 tahun. Tahun ini sahaja ada 3 supermoon berlaku tetapi yang malam ini punya adalah yang terbesar. 

Siap sedia malam ni.:) 

Sumber dari sini, sini dan sini





Wednesday, October 19, 2016

Rawat Osteopenia dengan Ostematrix Shaklee

AkakManis in love sangat ngn promo bulan lepas... Ostematrix shaklee...

Kawan Akakmanis ni merupakan anak shaklee Akakmanis jugak ye.. nak ditakdirkan, jatuh tangga patah jari kaki dan ankle.. Makanya berMC la dia..

Macam biasa la kan bila dah nak habis MC mesti doktor panggil dtg follow up. Tengok2 masih tak ok lagi.. Try drive pun masih sakit dan bengkak.. Doktor confirm ada lubang sebesar 50sen. Apakah itu? Tanda tulang rapuh. Density sangat teruk. OSTEOPENIA klu x silap katanya Jan dulu. Tak cukup kalsium dan Vit D. Sikit lagi tahap OSTEOPOROSIS tu.. Cik lagi ya kawan Akakmanis ni.. Blm jadi Puan, yang mana bila kita dah bersalin ni kalsium kita lagi banyak kene sedut utk kejadian tulang anak2 dan susu ibu. So ni kes CIK. Kalsium utk dia sorang je.. Pun tak cukup! Anda punya kalsium cukup tak??

Benarlah wanita Malaysia kurang kalsium ya?


Tambah lagi.. Doktor kata biasanya tulang mengecut start 40years old. Tu pun biasanya sebab menopause. Tapi Cik baru early 30s u.. Makanya cik ni try ostematrix seperti yang Akakmanis sarankan.. Sebabnya memang OSTEMATRIX sahaja yang THE BEST utk cik ni.. 

Sebesar duit 50sen tu lubangnya.. Bukan kecil tau.


Hari ni, selepas 8 bulan Cik ni msg bgtau yang lubang tu dah tak ada...




Consume tanpa was-was, kerana ostematrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam diambil.


Gembira ke gembira? Alhamdulillah..
Bulan pertama Cik consume ostematrix, dia bgtau, "ni tau2 period".. Nak kata selalunya klu nak period sakit pinggang sampai tak leh bangun...

Dengan OSTEMATRIX ni dapat 2 kebaikan nampaknya kan..
1.Ketumpatan tulang back to normal
2. Dapat mengawal kesakitan pinggang tetika period

Alhamdulillah..

Pada yang rasa diri makin MEREPUT tu, meh la Akakmanis kongsikan kehebatan OSTEMATRIX 
ni.


*****
Health is Welth

Aziana
012-3687395
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Shaklee Puncak Alam, Shaklee Bandar Seri Coalfields, Shaklee Ijok dan kawasan berdekatan.

*****


Tuesday, October 18, 2016

Tingkatkan Sistem Imun Anak Anda dengan Immune Booster Shaklee


Duhai anak... Bimbang... 
Akakmanis cukup bimbang bila anak tidur mula berdengkur.. nampak susah nak bernafas. Itu adalah alarm untuk akakmanis untuk anak yang ke dua.

Ini kisahnya..

Day 1.. tidur malam berdengkur super kuat.. Kroh kroh kroh.. Umo 2 tahun ke umo berapa tahun ni.. Akakmanis risau tapi tak tahu apa nak dirisau.. suppliment consume mcm biasa aje..

Day 2.. still sama jugak... Spray garam tu.. Tiada demam dan masih aktif cuma rajin nak manja, merengek.. sign la tu badan tak sedap kan... Since semalam seharian kat luar.. dia nmpk ok je.. Lupa agaknya badan kurang enak.

Day 3.. Still berdengkur..pusing kiri pusing kanan.. Tiarap senget semua dah.. Spray garam lagi..masih berbunyi.. Dan bdn sedikit panas.. Minum air kosong tak sedap.. Bertambah signnya ni.. Relex jgn panik ummi..kita kene boost la immune lebih sikit.. so add on nutriferon hari ni.. Minum performance drink sahaja..kang berendam basic H ye.. InsyaAllah cara ni biasanya menjadi..

 
#shakleeimmunity nutriferon, chewable Vit C terbaik
Taraaa... Day 4 dah sihat alhamdulillah... Bersempena #shakleeimmunity utk Oct, Nov dan December ni, akakmanis akan cerita lebih tentang immune systemlah ye. 


*****
Health is Welth


Aziana
012-3687395
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Shaklee Puncak Alam, Shaklee Bandar Seri Coalfields, Shaklee Ijok dan kawasan berdekatan.


*****



Saturday, October 15, 2016

WANITA MALAYSIA KURANG KALSIUM

Assalammualaikum...
Selamat pagi semua..
Selamat beristirehat..

Lena tidur malam tadi...? Bangun dengan mudah dan rasa puas tidur?
Kalau tidak tu mungkin ada sesuatu yang kurang pada badan anda.. Akakmanis nak share sesuatu ni tentang kalsium dengan wanita.. Especially wanita Malaysia ni. Orang Malaysiakan? Meh baca..



Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50% jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang.

Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe berkata osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius.

Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Akakmanis ada kisah tau tentang ini... Kawan akakmanis sendiri yang alaminya.. Usia 30-an tapi almost osteoporosis. Belum berkahwin lagi dan tentunya belum melahirkan..

Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an.
Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda. Selepas kejadian itu kawan akakmanis ini konsisten pengambilan ostematrix.

So, jika anda atau teman anda atau ahli keluarga ada yang begini boleh la consume ostematrix.
Dapatkan ostematrix anda hari ini.

Ia mampu penuhi keperluan kalsium anda dengan mudah. Telan-telan cukup kalsium.


*****
Health is Welth


Aziana
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Shaklee Puncak Alam, Shaklee Bandar Seri Coalfields, Shaklee Ijok dan kawasan berdekatan.


*****



Thursday, October 13, 2016

MASAK SPECIAL SEMPENA PARASIT PROTOKOL


Meraikan kedatangan fullmoon

Amboi special punya..heee...Nak tahu tak?
Ke dah tahu? hehe.. yang tahu dah buat belum?
ce kira jap.. Fullmoon hari Ahad ni tau 16 October, Hari ni 13 October..
So kira la sendiri ye..

Saja nak ingatkan semula..Sebab dah bau2 anak2 kurang sihat, kahak, batuk, demam. kalau anak ekzema mungkin dah nampak mcm nak flare tanpa sebab..Jeng! Jeng! Jeng! Mak-mak, pak-pak, acik-acik, mood swing, pening kepala. Tu sebagahian tanda2 ye.

Sebenarnya parasit protokol ni hari-hari..tapiii ha. jawab sendiri.. :)
waktu full moon dan new moon ni adalah waktu kita terasa sesangat nak makan manis2, kek, coklat, askrim dan sebagainya. Sapa boleh tahan nafsu itu?? Kalau tiada kesedaran mmg tak mampu.. serius akakmanis bgtau ni.

yum! yum! sedaaaappnya...

Apakah fullmoon dan newmoon ini?

Full moon refer tu bulan terang dalam kalendar Islam, waktu ni parasit nak berpindah dr paru2 ke usus.
New moon pula pada awal bulan Hijrah. Ini adalah waktu parasit tengah aktif mengawan.

Dalam Islam kita disarankan untuk berpuasa 3 hari ayyamul bidh atau 3 hari putih bagi megekalkan tahap kesihatan badan dan melawan daripada parasit ini terus merebak.

Kat atas tadi akakmanis ada bagi tau tentang setiap hari merupakan parasit protokol kerana untuk pencegahan kita disarankan mengamalkan parasit protokol 5 hari sebelum dan selepas new atau full moon. tak ke hari-hari namanya tu kan. Waktu ini kita lebih ketat lagi ya... lawan la parasit tu.. makan kek je pun...hehehhe.
Puasa 3 hari setiap bulan pada 13,14 dan 15 haribulan.

Fullmoon 16 October 2016

Parasit Protokol yang boleh dilakukan


1. Minum air kelapa muda yang sedap tu tanpa gul dan tanpa ais. Minum dalam kelapanya lagi feel kak.. Sedapkan?
2. Makan biji betik. Ya Allah pahitnya ya amat!! Jangan la makan begitu aje.. makan buah betik yang manis leting tu, selit la sebiji dua bijinya.. terus telan. Maniskan?? heee..
3. Makan bawang putih mentah.. Sapa kata tak sedap?? Memula memang gitu.. dah biasa rasa sedap jadinya.. makan ngn nasi panas, salad+bawang putih cincang+vco dan ikan goreng. Nikmattt sungguh rasanya.. kalau tak boleh juga ambil garlic tablet yang mengandungi active allicin.
4. Makan buah delima dan bijinya. Mudah je ni.. Tak de komplen so far.
5. Biji labu.. Pilih biji labu yang semulajadi tau. paling tidak pun pergi la beli labu organik, jemur bijinya. Kalau tak mampu cuba Nutriferon.


Makanan tambahan lain seperti peevo, lacto, al-manna juga boleh di ambil secara konsisten.


InsyaAllah, tidakla sering tidak sihat.


EH!! Masak sempena parasite protokol tu masak bone broth aje, makan dengan nasi putih, cincang bawang putih... sedap.. nak tahu resepinya? nanti akakmanis share ye..


*****
Health is Welth


Aziana
012-3687395
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Shaklee Puncak Alam, Shaklee Bandar Seri Coalfields, Shaklee Ijok dan kawasan berdekatan.

*****


Wednesday, October 12, 2016

Cara mengawal ekzema supaya tidak bertambah parah

Assalamualaikum wbt semua,

Moga sihat sejahtera hendaknya.
Terima kasih sudi membaca post2 dari akakmanis ya.

Hari ini akakmanis nak kongsi pengalaman mengawal ekzema melalui natural ways. Ini apa yang akakmanis buat untuk si ipin ya..

Bagi yang belum pernah tahu keadaannya boleh baca di https://goo.gl/GJWy2V .

**Maaf gambar kurang ada sebab akakmanis tak malu flashback. Dlm handphone pun tiada kalau waktu teruknya... Tak sanggup...**
Beginilah gaya sambil melakukan kerja-kerja rumah

Ok, berbalik pada tajuk.. bagaimana cara mengawalnya?
La ni alhamdulillah, nampak sangat berbeza.. Sekarang dah 2 tahun pun imun dah kuat orang kata. Tapi Adni Naeim progress positif start usianya setahun 1 bulan. Better and better.. Alhamdulillah.

Cara untuk mengawal Ekzema

1. Amalam pemakanan

SANGAT PENTING untuk diingatkan bila kita berhadapan dengan ekzema, KULIT adalah organ pembuangan terbesar yang terdapat pada tubuh badan kita. Maknanya apa saja yang kita makan akan dikeluarkan pada luaran(kulit) kerana kulit merembeskan hasil buangan. Rawatan melalui ubatan semata-mata sahaja tidak menjamin ekzema segera sembuh. 


Pemakanan adalah faktor terpenting dalam kesihatan kulit. Perubahan kecil pada amalan pemakanan mampu membantu memperbaiki ekzema. Apakah pemakanan yang disarankan? Fokus pada isu yang mana? Akakmanis sarankan untuk makan makanan yang mengalakkan kesihatan perut dan hati, cut off gula dan makanan tinggi gluten sebanyak mungkin. 

Jom tukar!!EH! bukan nak pilihanraya ni.
JOM TUKAR daripada pemakanan biasa kepada pemakanan yang mengandungi buah-buahan segar, sayur-sayuran, kacang dan bijirin.

  • Makan buah-buahan yang kurang manis - pada awalnya Adni akan flare bila makan buah pir yang warna kuning+merah tu, anggur yang hitam. Pisang juga ada yang tidak pass. Buah apricot, kiwi hijau or kuning both ok. Mungkin untuk orang lain akan flare, tapi untuk Adni bebuahan ini ok. So, mak-mak, ayah-ayah perlu buat try and error lah.. :)
  • Sayuran lebih kepada sawi, brokolli, bayam, 
  • Kurangkan makan ayam atau cuti dahulu makan. Daging lembu memang akakmanis tak berani sentuh sebab makan sepotong kecil pun buat Adni flare berhari-hari. Memang tak geng langsung dengan lembu. Even grassfeed ya. So, protein akakmanis ambik dari ikan-ikan dan kacang soya.
  • Roti, pasta, cereal, makanan proses semua akakmanis tinggal.. GOOD BYE!!
  • Gluten. Akakmanis tinggal makanan enak lazat seperti kuih muih kerana gluten dan gula putih. Sanggup tak makan, sebab tak sanggup nak hadap kesannya.

2. Produk tenusu.

Since preggy, akakmanis memang tak boleh terima susu. Then bila anak ekzema ni juga alah pada susu lembu, susu kambing makam memang langsung tinggalkannya. Jika anda juga mengalami masalah seperti ini. Akakmanis sarankan tinggalkan sementara susu lembu dan susu kambing sehingga anak pulih. Kalau tak ia seperti usaha yang sia-sia sahaja. Susu lembu boleh menjadi terlalu berasid dan biasa terhadap hormon serta bahan kimia yang memberi kesan negatif kepada sistem imun dan mencetuskan ekzema.

Anda masih boleh mendapatkan alternatif lain seperti susu beras, oat, badam, hazelnut mahupun kalsium tablet semulajadi. Kalsium yang terbaik adalah yang mampu larut dalam masa kurang 30minit seperti Ostematrix.

Serangan bertubi-tubi ke atas pipi. 

3. Ambil makanan tambahan.

Sejauh mana kita dapat memastikan vitamin dan nutrisi diserap dengan baik dari pemakanan kita? Walaupun kita telah mengaamalkan pemakanan seimbang, kita tidak dapat memastikan serapan itu cukup atau tidak. Mujurlah, banyak makanan tambahan yang boleh membantu dalam mengawal ekzema.
  • Asid lemak ~ Asid lemak dapat membantu mengurangkan keradangan dan melegakan kekeringan pada kulit. Ia sangat-sangat membantu dalam mengawal ekzema menjadi lebih teruk. Pilih la makanan tambahan yang mengandungi omega 3, 6 dan 9.
  • Vitamin A, D dan E~ Gabungan 3 vitamin ini mampu membantu kulit kekal lembap, memperbaiki tekstur kulit, menggalakkan penghasilan kolagen dan melindunginya daripada radikal bebas.
  • Makanan tambahan yang mengandungi gamma-linolenic acid ~ Gamma Lonilenic Asid (GLA) ialah asid lemak yang berada di dalam evening primrose (EPO), minyak borage dan minyak blackcurrant. Dipercayai dapat melegakan keradangan kulit dan memperbetulkan keseimbangan lipid pada kulit.

4. Kawal tekanan atau stress

Percaya atau tidak, ekzema dan emosi sangat berkait rapat - secara psikologi dan fizikal. Jika kita terlalu tertekan dan stress, ekzema anak kita bertambah teruk, flare dan flare. Maka, cari masa untuk menenangkan fikiran anda.

  • Tidur yang cukup ~ dapatkan tidur antara 7-8jam pada waktu malam untuk mengurangkan stress. Sepertinya mustahil je ye! 
  • Meditasi ~ Pergi tempat yang tenang dan fokus kepada penafasan boleh memberi kesan positif kepada mental dan fizikal. Sebagai umat Islam pula, kita boleh amalkan solut sunat serta perbanyakkan zikir untuk mendapatkan ketenangan dan ianya mudah untuk dilakukan dirumah.
  • B Compleks ~ Di dalam B compleks terdapat beberapa pecahan seperti:
    • Vitamin B5, dapat menbantukan menggurangakan stress mental dan fizikal
    • Vitamin B6, Vitamin uatama dalam pembentukan asid amino. Kekurangan keimbangan serotonin akan menyebabkan tekanan.
    • Vitamin B9, B9 dan B12 bengabung untuk membantu fungsi neurotransmitter bagi mengurangkan tekanan di dalam badan.
    • Vitamin B12, Mengawal kesihatan sistem sarag dan membantu pembentukan sel darah.

Perubahan positif ke atas ekzema Adni selepas akakmanis beri omega3 direct kepadanya. Tidur malam lebih lena, kurang menggaru, maka tragdi berdarah tidak lagi berulang.. Syukur alhamdulillah sebab lebih baik dari sebelumnya walaupun ia perubahan yg sedikit, tapi ia positif. :) Cukup menggembirakan hati ummi.

Sebelum itu tak makan omega3 ke? ada yang bertanya begitu. Makan, tapi akakmanis yang ambil, salur melalui susu ibu sahaja. Sebelum Adni berusia setahun, semua vitamin & makanan tambahan untuk kuatkan imun badan akk manis yang consume.  Start setahun, baru Adni diberikan omega3 dan vitamin C secara langsung. Radang dapat dikawal dan juga jarang demam mahupun selsema. Alhamdulillah. Doakan Adni Naeim sihat sejahtera sepanjang masa. Akakmanis belanja gambar terbaru sekeping ye..


Tara...Di Zoo Negara minggu lepas.

Omega3 dan vitamin C pilihan kami tentulah Omega Guard dan Chewable Vitamin C dari Shaklee yang diyakini semulajadi, selamat dan berkesan.

Kelebihan Omega Guard Shaklee


  • Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. .
  • Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. .
  • Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh. .
  • Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.
  • Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Kelebihan Chewable Vitamin C Shaklee


  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan sangat penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan sangat membantu melambatkan penuaan
  • Chewable vitamin c shaklee membantu menguatakan tulang, gigi dan juga gusi yang sihat.
  • Meningkatkan system imun tubuh badan.
  • Tidak mempunyai sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Rasa oren yang sangat semulajadi masam masam manis, membuatkan kanak kanak sangat sukannya.
  • 1biji chewable vitamin c bersamaan dengan 1 1/2 biji oren, iaitu 100mg dalam 1tablet.
  • Tablet chew vitamin c, lebih kecil berbanding sustained citamin c, sangat mudah dihisap, kunyah..mahupun ditelan.
  • Kurang berisiko dari serangan selsema, batuk, demam dan sangat bagus untuk penghidap ekzema, resdung dan juga sebarang alahan.

Aziana
012-3687395
Business Leader dan Shaklee Independent Distributor

#omegaguard #omega3 #shakleesungaibuloh #shakleebandarsericoalfields #shakleeijok #shakleepromo