Keindahan Susu Anugerah Allah

Menyusu anak bukan satu beban tapi satu kenikmatan. Indahnya perasaan ibu tatkala dapat menatap si permata hati dalam pelukan. Bertasbih dan mensyukuri kehadirannya. Bercakap-cakap dan mengajar anak tersebut tentang Pencipta mata, hidung dan telinganya.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Thursday, August 25, 2016

Batu Buah Pinggang Kerana Asid Urik Tinggi Dalam Badan

Assalamualaikum...
Selamat petang...
Asid urik?
Siapa faham tentang asid urik? boleh share diruang komen ya.

Sekadar berkongsi secara ringkas tentangnya...

Asid urik tinggi atau dikenali sebagai Hyperuricemia boleh berlaku disebabkan oleh tubuh badan tidak dapat membuang lebihan asid urik atau penghasilan asid urik ni melebihi keperluan yang sepatutnya. Asid urik adalah hasil terakhir oksidasi dan disingkirkan melalui urin.
"Manusia, kira-kira 70% dari buangan asid urik berlaku memalui buah pinggang, dan hanya 5-25% sahaja yang mengalami kegagalan buah pinggang untuk menjalankan proses perkumuhan hyperuricemia"

Bacaam normal asid urik adalah di antara 2mg/dl ke 4mg/dl. Andai bacaan lebih dari ini anda perlu ambil perhatian manakala jika bacaan melebihi 7mg/dl untuk lelaki dan 6mg/dl untuk wanita anda perlu menerima rawatan selanjutnya.

Bagaimana asid urik terbentuk dan apakah sumber asid urik?


Asid urik adalah sejenis kimia yang dihasilkan oleh tubuh badan kita ketika memproses dan memetabolismakan makanan yang megandungi purine.

Purin boleh didapati pada ikan bilis, hati, daging lembu,ayam dan makanan laut. Purin juga terkandung di dalam sayuran seperti asparagus, kobis bunga, bayam, cendawan, kekacang hijau, oatmeal, dan bijian gandum.

Tinggi asid urik dalam darah boleh menjadi punca beberapa gejala seperti berikut; pembengkakan sendi-sendi dan juga kegagalan fungsi buah pinggang.

Kegagalan Buah Pinggang: Antara tanda buah pinggang tidak berfungsi dengan baik adalah seperti kurang kencing, sesak nafas, bengkak bahagian kaki, pening dan sakit kepala.

Batu Buah Pinggang: Kejadian batu dalam buah pinggang atau digelar sebagai "kidney stones" ini tidak diketahui sehingga timbul gejala kencing terlalu sakit, kencing berdarah, rasa loya yang teruk dan muntah-muntah. Kandungan batu dalam buah pinggang merupakan komposisi yang sama dengan asid urik.
Batu Buah Pinggang
                                         

Cadangan Makanan Tambahan untuk Asid Urik Tinggi

Omega Guard

Penghidap asid urik tinggi boleh mengambil minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA, paling sedikit 2,000mg sehari. Pilih la minyak ikan yang tulen dan rendah kandungan purin. Minyak ikan ini biasanya melalui beberapa peringkat penyulingan. Saya sarankan Omega Guard Shaklee untuk anda kerana Omega Guard melalui penyulingan bertekanan tinggi proprietari 3 molekul untuk mengekstrak fatty asid omega-3 paling tulen dan asli.

Untuk pengetahuan, sebiji Omega Guard mengandungi 905mg EPA dan DHA.

Penyulingan berperingkat ini mampu menyingkirkan bahan-bahan seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan polychlorinated biphenyl(PCB-sejenis kimia industri yang sangat toksik).

Omega Guard diekstrak daripada ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) diperairan negara jepun. Ia tidak diambil dari minyak hati ikan kerana kandungan purinnya yang tinggi.

                                                 
Alfalfa Complex

Alfalfa dikatakan sebagai "The Father of Food" kerana kaya dengan minerals, asid amino penting dan pelbagai nutrient seperti phosphorous, calcium, magnesium, potassium dan carotene yang sangat bagus untuk buah pinggang. Kesemua mineral dari alfalfa ini adalah bahan yang menggalakkan penghasilan air kencing(urin) yang dikenali sebagai diuretic. Maka, mineral-mineral ini boleh membantu membuang dan mengeluarkan pengumpulan cecair di dalam otot sendi dan tisu.

Alfalfa juga dikatakan sumber terbaik vitamin A, B1, B6, B8, B12, C, D dan E. Alfalfa kaya dengan protein berbanding tumbuhan lain dan juga merupakan antioksidan, anti radang menjadikan ia vitamin terbaik untuk gout.

                                              

                        


Omega Guard dan Alfalfa adalah 2 makanan tambahan terbaik yang disarankan untuk pesakit tinggi asid urik seperti batu buah pinggang dan gout.

.
.

Jika anda atau saudara mara pernah mengalami masalah ini, meh la share di ruang komen.
TQ in advance sudi membaca dan menonton video ini.
.
.

Untuk konsultasi percuma dan cadangan makanan tambahan terbaik boleh hubungi saya 

Trusted Shaklee Independent Distributor

Noor Aziana Mohd Salleh(908133)

012-3687395








Sunday, August 21, 2016

Get Clean Water Pitcher Shaklee Menjimatkan

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu

Hari ini nak cerita Water Filter TERBAIK dari Shaklee ni.
Water Filter lagi kan... hehe.. nak wat camne serious BEST. Kalau kongsi dan kita guna ramai lagi BEST.
Dah la sangat menjimatkan.

Selamat untuk Anda, Kediaman dan Planet :)

Tu dia special sungguh. Selain ianya safe for U, Ur Home and Ur Planet Get Clean Water Pitcher ni sangat menjimatkan.

Satu set Get Clean Water Pitcher Shaklee ini mengandungi 3 filter, 1 unit housing kit dan 1 unit pitcher untuk pertama kali pembelian. Setelah digunakan dan bacaan meter cecah maksimum, hanya tukarkan sahaja filter yang baru. PERCUMA diberikan jika anda membeli full set Get Clean Water Pitcher dengan Akakmanis. (^-^)

Smart Clean

Healthier Water - Certified By Water Quality Association
Jug Get Clean Water Pitcher Shaklee di pasangkan meter automatik penunjuk masa dan jumlah air untuk next gantian yang baru. Meter akan bertukar kepada warna merah jika sudah sampai masanya untuk menukar filter. Dengan kata lain, anda dah reach 80gallon tu. Warna MERAH tu buat anda tak perlu risau untuk lupa atau terlupa kerana sentiasa nampak. Unless sesaja buat tak nampak... opsss.. Meh tengok gambar bawah ni.. Akakmanis nak tunjuk.

BPA FREE Plastik

Of Couse BPA Free, kan Sentiasa SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN.

Jimat dahkan, tak yah beli jug lain, praktikal, mudah dan senang nak digunakan. Tadah je air bawah paip boleh terus minum.. A B C pun tak semudah ini..:)

Jimat tak payah guna elektrik..(^-^)

Nak tengok tak Akakmanis punya Get Clean Water Pitcher yang tukar January lepas?




Kotorkan.. Akakmanis ni duduk perumahan baru tau.. Just imagine je lah.. Piping semua mestila masih cantik... so hakikatnya memangla air kita tu... :P

Nanti Akakmanis nak kongsikan "apa kata pengguna" Get Clean Water Pitcher Shaklee pula.

Daa~

Trusted Shaklee Independent Distributor

Noor Aziana Mohd Salleh

908133








Friday, August 19, 2016

Lucky Dip - Shaklee Pre-Merdeka Promotion

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar hari ini? 
Breakfast apa tu?


Akakmanis breakfast mee goreng dan cekodok labu gluten free(first time buat). Not bad the taste. Air Water Pitcher 2 cawan. 

Lepastu harusla ngap2 vitamin harian Vitalea, Vitamin C, B compleks. ESP Akakmanis tak bawa dtg 
Bintulu. Beg udah penuh..

Ok excited nak cerita walaupun dah lama berlalu Lucky Dip- Shaklee Pre-Merdeka Promotion ni.

Lucky Dip - Shaklee Pre Merdeka Promotion berlangsung pada 6 August yang lepas, iya! sehari sahaja start pukul 10pagi berakhir jam 7mlm. Ikut business hour macam biasa. Lucky Dip ni berlangsung di HQ Shaklee (Sunway Pinnacle) dan semua branches seluruh Malaysia termasuk sabah (Kota Kinabalu). 


Syaratnya nak sertai Lucky Dip ni mudah aje.. Paling utama perlu membuat pembelian 200uv dalam satu resit. Total in RM dalam RM600-RM700 gitu.. Akakmanis memang kebetulan nak membeli stock sendiri, refill Get Clean Water Pitcher dah habis dan vitamin2 harian dan stock untuk customer sekali. (almari stock kosong sudah :)). Sedia maklum- Shaklee best sangat. Yang Kedua pulak, tidak membeli items promo bulanan yang Buy 7@6, Buy 2 Get 5%off dan Buy 4@3. Eh! kalau register FREE new member lagi best.. dpt 1 Lucky Dip dan Payung Shaklee. Best sangat.. payung tu besar tau.. Tengok je la bukan main best lagi tu hadiah-hadiahnya..

haih.. macam2 ada.. Persoalannya..

Bertuah ke Akakmanis?

Dalam list akakmanis ada 6 botol ostematrix. Memang la product promo bulan Aug ni..tp Akakmanis dah list bulan july lagi.. so, keraskan hati je untuk ambil risiko. Risiko la kalau tak dapat lucky dip best2.. sebab melepaskan sebotol ostemetrix yang bernilai RM64.66 tu.. Tapi kalau dapat VIVIX tu memang la Akakmanis senyum sampai telinga..:)Senyumanku kan manis..:P

Ramaaaaaaaii tetamu datang menyoping haritu kat HQ tau.. Maka Akakmanis kene tunggu lama la jugak.. dengan hero 2 orang tu..about 1 hour plus..Mujur ada playground di sini. boleh main sepuas2nya. Sempat pergi solat Asar dulu sementara menunggu no giliran..mmg lama. Sebelum Asar tu Akakmanis sempat borak dengan Tiera Comel yang tudung kuning tu. Sebelah tu anak shaklee beliau. Tiera Comel ni buat Mobile Spa tau..

Jumpe tiera comel yang tertudung kuning.

Selesai solat, terserempak tiera comel di lift.. Ayoork Tiera dah siap. naik atas, anak tiera ni pulak dah siap! aku ni terlepas no ke belum ni. Ye la dik, Akakmanis turun solat dengan hero cilik yang sorang tu.. Pepaham je laaaa kannnn?. tgk no alamak terlepas sudah 1 no. Tgk kaunter, ada org.. hrmm..tunggu tepi kaunter bagi senyuman manis kat awek cun kaunter ni..hehe

"Terlepas ke kak?"

"Ye kot dik, akak pergi solat tadi"

Key In order semua, tunggu pula nak amik barang. Saat yang dinanti.. haah, lucky dip tu kat sini..

Debar no naik.. debar sebab Akakmanis ni jarang2 bertuahnya.. :).


Tgk kat invoice awek cun kaunter tulis "1 lucky dip". makanya, terpaksa gaul bola pingpong bernombor. Yeah! Dpt No 10.. no 10 termurah ke termahal ni?😂😂. tak pe la klu x dpt termahal pun. "Tunggu jap saya tgk hadiah no10"- abg kacak tukang bagi barang tu kata.


Cuba teka!!

Cuba teka!!

Cuba teka Akakmanis dapat apa?


Sticker? alaaaa banyakk sticker kat umah dpt FREE conference

.

Beg? bukan jugak..

.

Payung? lain-lain

.

Akakmanis tak sangka sesangat ni..

.

jeng! jeng! jenggggggg!

.

Tup tup, 3 kotak abg kacak bawa keluar.. Ya Allah, Get Clean Water Pitcher Set!. Abg kacak pun senyum sebab akakmanis dah senyum sampai telinga sambil bgtau "setiap branch ada 1 je ni"

ko rasa?? Terus terasa diri sgt bertuah..TuahDinda gitu 😄😄

Dari muat 1 plastik jadi 4 plastik.. Sapa tak excitedkan??


Korang tau tak water pitcher ni best giler!
Ni nak bagitahu sikit

✅murah harganya kalau nak banding penapis air brand lain
✅boleh bawa kemana-mana.. Siap bawa datang sini tau.. Kalau nak beli air tapis je dah berapa pulak habisnya..
✅tak perlu service canggih manggih sampai kene orang datang rumah bagai. pastu kene pulak charge service. Water pitcher ni kita boleh tukar sendiri.. Tak sampai pun 5 minit.


3 kotak-jug, filter housing, filter
segarnya air water oitcher Shaklee


Nak tahu lagi keunikannya?




Trusted Shaklee Independent Distributor

Noor Aziana Mohd Salleh

908133




#shakleeselangor #shakleesungaibuloh #shakleekualaselangor #shaklee #getcleanwaterpitcher #luckydip

Wednesday, August 17, 2016

Manfaat Omega 3 untuk kecantikan anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Terima kasih kerana sudi membaca.. Lama sebenarnya tak blogging.. Rindu amat!

Azam nak mula semula, doakan Anna berjaya ye!
Terima Kasih~~:)

Berbalik pada tajuk di atas nun, seperti yang kita tahu Omega 3 adalah asam lemak yang paling penting untuk semua sistem tubuh untuk berfungsi secara normal. Termasuklah kulit (kecantikan), sistem peredaran darah, otak, sistem pernafasan dan semua organ tubuh. Nampak tak bertapa pentingnya Omega 3 ni.

Essential Fatty Acid (EFA) adalah sejenis asid lemak yang tidak mampu dihasilkan sendiri oleh tubuh. Bahasa mudahnya, kita perlu mendapatkannya melalui pemakanan harian kita.  Omega 3 dan Omega 6, 2 jenis EFA ini sangat penting untuk perkembangan otak, fungsi ketahanan tubuh badan dan tekanan darah.

Omega 3 atau dikenali sebagai Alpha-Linolenic Acid adalah EFA yang berperanan penting untuk fungsi otak dan membantu melawan penyakit jantung. Ikan SAlmon, herring, sardin, dan tuna adala antara makanan yang kaya dengan Omega 3. Banyak manfaat Omega 3 ini, antaranya mampu mecegah dan mengawal asma, Diabetes, Arthiritis, Osteoporosis, Gangguan Kulit.

Omega 3 dan kecantikan.


Cukup omega 3, rambut akan menjadi sihat dan bersinar, Omega 3 berperanan untuk menyehatkan folikel rambut supaya lebih kuat dan lebih berkilau.

Cukup omega 3, kulit kering dan kusam menjadi semakin cerah. Bagaimana? Omega 3 mampu bertindak sebagai pelembap alami yang merevitalisasi kulit kering dari dalam ke luar.


Belum ada Omega 3? saya sarankan anda untuk mendapatkan manfaatnya  daripada Omega Guard Shaklee. Memang the best fish oil in the world lah!

Berminat? Boleh hubungi saya di nooraziana.mohdsalleh@gmail.com atau whatsapp 012-3687395 untuk sebarang pertanyaan.



Monday, February 1, 2016

Purifying Cleansing Gel

1 botol mengandungi isipadu minima 177ml.

Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.
  • Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Purifying Toner

Formula Tiga Tindakan Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
1 botol mengandungi isipadu minima 177ml.

Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan ekstraklikoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan saiz liang-liang kulit
  • Membantu mengawal kilauan minyak
  • Hipoalergenik


Sunday, January 31, 2016

Soothing Radiance Whitening Softener

1 botol mengandungi isipadu minima 150ml.

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit